miercuri, 22 august 2012

Va potoliţi odată?


 Nu este o invitaţie la film, este doar un video primit astăzi de la o prietenă ca sugestie la evenimentele petrecute în ultima perioadă. Dacă aţi vizionat cu atenţie, unul din mesaje era foarte clar: „cei fără speranţă sunt uşor de controlat, iar cine are controlul (asupra lor), deţine puterea”.

Asta m-a trimis cu gândul direct la ce se întâmplă pe scena politică românească: cine deţine controlul asupra prostimii, deţine puterea. Cum îl deţine? Hai, nu îmi spuneţi că nu ştiţi! Doar aţi fost martori timp de ani de zile la manipularea opiniei publice! Asta poate 3 ani, poate de 8, poate 23 (când ni se urla în televizor că ne împuşcă teroriştii – din păcate eram cam mic atunci, dar au fost manipulaţi alţii), poate de pe vremea comunismului, când se spunea cât de superproductivă e România şi cât de fericiţi sunt românii care stau la coadă după un sfert de pâine (pardon, asta era realitatea, cu coada, deci nu era prezentată la tv).

Haideţi să va dau un mic pont: „Faceţi ştiri de senzaţie! Foarte bine! Să ştiţi că ele au un cost!” (Mugur Isărescu, 5 noiembrie 2010). 
Nu numai că s-a reuşit în ultima perioadă scoaterea în evidenţă DOAR a lucrurilor NEGATIVE sau chiar exagerarea în multe cazuri (nu plouă pentru că e cutare de vină), dar ştirile au avut un EFECT NEGATIV asupra ţării. O imagine foarte proastă în exterior, deşi realitatea poate că este alta, investitorii privesc cu foarte multă suspiciune asupra noastră, banii europeni nu sunt utilizaţi, la bursă este haos...etc.

AR PUTEA MASS-MEDIA ROMÂNEASCA SĂ-ŞI RECUNOASCĂ MĂCAR O PARTE DIN VINA CARE ARE LEGAT DE ACEST HAOS POLITICO-ECONOMIC ÎN CARE S-A AJUNS? Cum poţi să spui că s-au adunat 200 de oameni să protesteze din senin când printre ei văd cerşetori care nu au cu ce se îmbrăca, dar au pancarte şi afişe ce necesitau măcar un pc cu imprimantă? Aia le-au primit de la cineva şi au fost plătiţi să urle. Nu mai intoxicaţi lumea cu ştiri false, fiţi profesionişti, ori duceţi-vă la cules prune, că tot e sezonul!

Hai să mai pun şi o notă de amuzament, deşi cred că vă va lăsa un gust amar! Era un banc în care se spune că vine un camion plin cartofi la un spital de nebuni. O parte din nebuni descarcă, ceilalţi se găsesc să încarce la loc. Doctorul se arată stupefiat de ce se întâmplat, în timp ce şoferul camionului îi spune surâzând: „Dar stai liniştit doctore, nu contează! Au de lucru?” Cam aşa şi în politica românească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu