miercuri, 9 decembrie 2015

Reactie publica la raspunsul neprofesional al Protectiei Consumatorului

Va rog frumos sa tineti cont de faptul ca a legile de care specificati au fost create de persoane acuzate penal. Macar din bun simt ar trebui sa priviti faptul ca nu ne sunt respectate niste drepturi de a fi informati si nu sa luati apararea aturitatilor locale cautand pana in panzele albe fiecare virgula si cratima care sa ii scuze pe cei care au facut aceste legi stiind ca nu vor putea fi contrabatuti, iar cetatenii vor fi obligati sa le respecte, DONAND BANI IN BUZUNARELE LOR (nici macar ai primariei).

legea 51/2006, Partea I nr. 254 din 21/03/2006:
"Art.1 (3)Serviciile de utilitati publice fac parte din sfera serviciilor publice de interes general si au urmatoarele particularitati:
i) sunt organizate pe principii economice si de eficienta"
- atat timp cat persoanele platitoare ajung sa piarda atat timp si bani suplimentari pentru achitarea taxei, iar curatenia NU ESTE REALIZATA DECAT ATUNCI CAND VOR LENESII DE LA PRIMARIE (O DATA LA 5 ZILE), eu nu o vad deloc eficient acest serviciu, ci ca ar incalca legislatia.(incalcarea Art.6 si 7 din aceeasi lege) 
- sa inteleg ca ar fi trebuit chiar sa primesc despagubiri pentru batjocura cu care am fost tratat nu doar la colectarea gunoiului in anumite zile, ci si la informarea si colectarea datoriei mele fata de ei (Capitolul IV, Sectiunea1, Art.36, e)
Dar mai ales Sectiunea 3 , Art. 41, unde sunt specificate drepurile noastre:
c) sa sesizeze autoritatilor administratiei publice locale competente orice deficiente constatate in sfera serviciilor de utilitati publice si sa faca propuneri vizand inlaturarea acestora, imbunatatirea activitatii si cresterea calitatii serviciilor;
d) sa renunte, in conditiile legii, la serviciile contractate;  
Pentru toti idiotii, art.42 din sectiunea 4 mai specifica si:
(9) Factura pentru serviciile furnizate/prestate se emite cel mai tarziu pana la data de 15 a lunii urmatoare celei in care prestatia a fost efectuata. Utilizatorii serviciilor de utilitati publice, persoane fizice sau juridice, sunt obligati sa achite facturile reprezentand contravaloarea serviciilor furnizate/prestate in termenul de scadenta de 15 zile lucratoare de la data primirii facturilor; data emiterii se inscrie pe factura. Termenul de scadenta privind plata facturii se ia in calcul incepand cu data primirii facturii.

Prin urmare Electrica ar trebui sa imi trimita factura continand habitatul pe noiebrie 2013 CEL TARZIU PANA PE DATA de 15 DECEMBRIE 2013!!!
EU SUNT OBLIGAT SA PLATESC HABITATUL IN MAXIM 15 ZILE DE LA DATA PRIMIRII FACTURII, ORI ASTA POATE INSEMNA SI DATA DE 31 DECEMBRIE 2015, ATAT TIMP CAT EU NU AM RIMIT ACEA FACTURA!
Pentru a evita asemenea exagerare, bineinteles, s-a inventat SOLDUL (SUMA RAMASA NEPLATITA) mentionata pe urmatoarea factura . Nici in prezent pe factura de la Electrica nu mi se mentioneaza Soldul privind habitatul.
Metoda de plata ghiseul.ro este sparta foarte des (atat contul cat si site-ul in sine), sufera defectiuni care ma impiedica pana si sa ma conectez. Am incercat de zeci de ori sa imi refac contul fara niciun folos (si credeti-ma ca nu sunt Ponta sa nu stiu sa accesez un cont pe internet sau sa restabilesc o parola... sau oricare dintre voi - s-a ales dracu de de site-ul judetean de protectia consumatorului ca nu mai stiati parolele ..pfff!)
De altfel, daca decizi sa platesti prin orice alta metoda decat electrica, ajungi sa platesti in fiecare luna de 2 ori habitatul deoarece datoria este inregstrata deja pe o factura  CARE TREBUIE PLATITA, iar in romania nu exista baze de date si nici nu se poate plati in avans... Ati mentionat chiar dumneavoastra ca poti sa platesti si 10 luni in plus, datoria ramane datorie , nu se scade din sold (ce e ala sold, nu -i asa?)

Legat de acel februarie 2014 nu am primit nimic (cel mai probabil pentru ca platisem foarte devreme toate impoztele, inclusiv o ramasita impusa ILEGAL si pe care duneavoastra o sustineti contrar atributiilor si mai ales deontologiei?)
Bun,sa presupunem ca nu am respectat in 2013 un termen de plata, desi ar trebui sa mai cititi legea si sa aflati ce trebuie sa contina o factura si cum se calcueaza o penalizare, dar restul penalizarilor cum au fost cumulate FARA SA FIU INSTIINTAT pe factura sau orice act trimis mie?
Sa va fie rusine, nu protejati sub nicio forma consumatorii si voi face acest lucru public.
Nu stiu, nu va cunosc, refuz  sa va confirm primirea oricarui document (asta asa, sa va iau la misto, cum ma luati si dumneavoastra) (cu d mic)
(auzi e-mail din patea lor: "Va rugam confirmati primirea"  - nu tu semn de exclamare, nu tu prezentare...)

Mai jos puteti accesa fisierele trimise de astia:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu